Waarom zou ik beleggen in zilver?

Wanneer we het hebben over beleggen in edelmetalen denken we vaak te snel aan goud. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Goud beschikt namelijk als product op zich over een veel grotere aantrekkingskracht in vergelijking met zilver. Toch zijn er verschillende zeer interessante voordelen verbonden aan een belegging in zilver.

Niet alleen is het een zeer toegankelijke beleggingsvorm, bovendien is het ook nog eens zo dat de zilverprijs de voorbije jaren een veel grotere groei heeft gekend in vergelijking met de goudprijs. Ben je op zoek naar een interessante mogelijkheid om een beetje extra diversiteit in je beleggingsportefeuille te brengen en wil je daarom graag gebruikmaken van zilver? Wij vertellen je graag hoe je dit voor elkaar kunt krijgen en waarom zilver nu precies zo interessant kan zijn.

Hoe beleggen in zilver?

zilver beleggenLaat ons in eerste instantie even kijken naar de manier waarop er kan worden belegd in zilver. Een belegging in zilver kan namelijk op verschillende manieren gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zilveren munten aan te kopen. Namen zoals de Kangaroo, de Philpharmoniker, de Maple Leaf en de Silver Eagle doen bijvoorbeeld zonder twijfel een belletje rinkelen.

Je kan er voor kiezen om het merendeel van de zilveren munten individueel aan te kopen evenals in verschillende uitvoeringen. De zilveren munten vertegenwoordigen niet alleen louter de zilverwaarde, daarnaast zijn enkele oude exemplaren tegenwoordig door verzamelaars bijzonder gewild. Op deze manier kan je eigenlijk twee keer een mooi rendement behalen op je belegging in zilver. Ben je niet zo te vinden voor het aankopen van munten en wil je liever een groot bedrag in één keer beleggen? Dan zijn de zogenaamde muntbars voor jou nog een stukje interessanter.

Een andere mogelijkheid om te beleggen in zilver is een investering op papier. Zo kan je op korte termijn speculeren op de zilverkoers door middel van CFD's bij een online broker als Plus 500. Een andere mogelijkheid is ook om aandelen te kopen in zilvermijnen. In dit geval beleg je dan wel indirect in de grondstof zilver, het volatiele aspect is ook een stukje explosiever. Stijgt de prijs van de grondstof zilver, dan stijgen de aandelen van de zilvermijnen vaak harder. Uiteraard is ook het omgekeerde het geval. Bij een daling van de zilverprijs zal je meteen merken dat ook de achterliggende waarde van je aandelen in zilvermijnen zullen kelderen.

Populaire grondstof

Het potentieel waar zilver eigenlijk altijd al over heeft beschikt is aanzienlijk te noemen. Dit is niet zo vreemd, want zilver wordt in de praktijk voor zeer veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo vinden we ze niet alleen terug in luxueuze producten zoals in sieraden en in bestek, daarnaast komt ze ook vaak voor in de medische wereld. Ook voor waterzuivering wordt overigens meer en meer gebruik gemaakt van zilver en wat te denken van elektronica?

Het feit dat zilver door de jaren heen steeds voor meer toepassingen werd ingezet heeft er voor gezorgd dat beleggers ook steeds meer en meer in het potentieel zijn gaan geloven. Dat heeft de zilverprijs reeds aanzienlijk de hoogte in geduwd, maar het toekomstpotentieel is nog steeds zeer aanzienlijk te noemen.

Wat met de zilverkoers?

Zoals reeds aangegeven heeft de zilverkoers de voorbije jaren reeds een mooie opwaartse trend gekend. Dat is mooi voor beleggers die er zeer vroeg bij waren, maar wat wanneer je vandaag de dag nog wenst in te stappen? De schaarste aan zilver zal niet snel stoppen, zoveel is zeker. Bovendien is er nog het feit dat het materiaal zoals reeds aangegeven steeds voor meer toepassingen wordt gebruikt. Hoewel niemand nu reeds kan voorspellen wat de zilverkoers in de toekomst precies zal doen zijn blijken alle elementen aanwezig te zijn voor een mooi, extra rendement.

Bovendien is het dankzij de aanwezigheid van online brokers mogelijk om ook te profiteren van kleine koerswijzigingen omlaag en omhoog. Wanneer je het nieuws rondom zilver goed in de gaten houdt is het daardoor mogelijk om door op het juiste moment te kopen of verkopen hoge winsten te behalen met beleggingen in zilver. Bekijk hier bij welke brokers je in zilver kunt handelen >>