Met demogeld beleggen

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met het uitvoeren van beleggingen kan een demoaccount uitkomst bieden. Met een gratis demo kan je beleggen zonder risico uitproberen. In dit artikel bekijken we waar je als beginner het beste kunt beginnen met oefenen.

Demo openen

Oefenen met een demo kan het beste bij de broker Plus 500. Plus 500 is een gebruikersvriendelijke, Nederlandstalige broker waarbij iedereen binnen enkele minuten aan de slag kan. Het openen van een demoaccount bij Plus 500 is erg eenvoudig, volg hiervoor de stappen in dit artikel op.

Klik hier om een gratis beleggen demo te openen >>

Via de bovenstaande link kan je de beleggingssoftware van Plus 500 downloaden. Het registreren binnen deze software is erg eenvoudig: hiervoor hoef je alleen maar een mailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Zodra je deze gegevens hebt ingevoerd kan je beginnen met je demo: er wordt automatisch €40.000 aan demo geld toegevoegd aan je account.

Met demogeld beleggen

Bedenk dat alhoewel het beleggingskapitaal van €40.000 geheel fictief is de rest van de situatie dit niet is! 

Natuurlijk kan je de demosoftware ook goed gebruiken om te leren beleggen. Beleggen kan in het begin erg lastig zijn: wanneer je nog nooit hebt belegt kan het vooral lastig zijn om de richting van de koers in te schatten. Gebruik je demogeld daarom gerust om zo lang te oefenen als je maar wilt.. de demo is onbeperkt geldig en je kan op elk moment weer opnieuw beginnen met een fictief geldbedrag van 40.000 euro.

Bedenk wel dat demogeld psychologisch gezien anders aanvoelt. Veel mensen voelen geen zenuwen wanneer ze beginnen met demogeld en vervolgens zijn ze ontzettend bang om echt geld te verliezen. Blijf dan ook niet al te lang binnen een demo hangen, ga langzamerhand aan de slag met kleine geldbedragen zodat je gewend raakt aan de psychologische druk die beleggen met zich meebrengt.

Wisselen naar echt geld

Zodra je genoeg hebt geoefend met demogeld kan je wisselen naar een echt account. Hiervoor hoef je nadat je inlogt binnen de software van Plus 500 alleen op de knop handelen met echt geld te drukken. Het mooie van deze modus is dat je al met een bedrag van 100 euro kunt beleggen. 

Het storten van geld binnen Plus 500 kan onder andere erg snel door gebruik te maken van iDeal. Naast iDeal is het ook mogelijk om geld te storten binnen je account via een bankoverschrijving of betaling per CreditCard: er zijn dus mogelijkheden genoeg!

Zodra er echt geld op je account staat kan je al het geoefende in de praktijk gaan brengen.